2012. február 21., kedd

Tegnap és ma

Tegnap megint elég rohangálós napom volt, azért nem tudtam jelentkezni.
Este hamar kidőltem, illetve ma reggel korán kellett kelnem, mert mentem megint fogorvos nénihez.
Aranyos nagyon, szeretem, most is úgy adta be a szurit, hogy nem fájt! :-)
Még egyszer tuti vissza kell mennem, deeeeee, lehet többször is.
Az a fogacskám vacakol, amit először csinált, de kivárom a vásár végét.

Még zsibbad a szám, lassan kimegy az érzéstelenítő, aztán irány enni.
Még mindig a paradicsomos húsgombócomat eszem, sőt, még holnapra is marad egy adag.
Remélem nem döglik meg, hetekig tudnám enni. :-D

Tegnap olyan 1400kcal-150g ch-n zártam.

Ma eddig ez volt:

Reggel:
1 kávé 50-5
3 abonett 51-10
5dkg sonka 80-0
1 kefir 105-6,3
paprika 15-2
Ö:301-23,3

Doki előtt:
1 alma 45-10.5

Ebéd:
Paradicsomos húsgombi (2 és fél gombóc) 309-17,5

Eddig: 655-51,3

Nem tudom mi lesz délután, el kell menni tankolni.
Almából tuti degeszre eszem magam...

Ja, súlyom: 62.5kg!

2012. február 19., vasárnap

Vasárnapi étrend

Ébredés után:
1 kávé 50-5

Reggelim:
1 diétás joghurt 142-20
1 alma 45-10
3db keksz 51-7
Ö:288-42

Főzés közben:
2 szelet baromfi párizsi 40-0
1 cappucino (por maradék) 30-5
1 sütős fánk 87-15
Ö:154-20

Ebédem:
1 adag leves 40-8
Paradicsomos húsgombóc 2db 260-15
Ö:300-23

Nass:
2 db fánk 176-30

Vacsora:
30dkg párolt gomba 120-12
1 baromfi virsli 72-0
1 dl natúr joghurt 39-5
Ö:231-17

Összesen:
1149kcal és 132g ch

Ami pedig kimaradt:
1 narancs 60-12
Illetve a fánkhoz két teáskanál házi diétás eperlekvár 50-10 (sacc).

Így kb 1259kcal és 152g ch a mai adagom.
Sacc/kb.

Farsang

Gazdag Erzsi: Itt a farsang.

Itt a farsang, áll a bál,
keringőzik a kanál,
Csárdást jár a habverő,
bokázik a máktörő.

Dirreg, durrog a mozsár,
táncosra vár a kosár.
A kávészem int neki,
míg az örlő pergeti.

Heje-huja vigalom!
Habos fánk a jutalom
Mákos patkó, babkávé,
ez aztán a parádé.

És ha már farsang, nem hiányozhat a mennyei fánk sem.

Kedves diétázók, úgy néz ki erről sem kell lemondanunk!
Kicsit lightosabb verzióban, bár a spanyol viaszt nem én találtam fel, de íme az én sütőben süthető fánkom:

Hozzávalók:
3dl tej 150-15
5dkg élesztő 25-2
25gr cukor 100-25
(1 ek édesítő)

Élesztőt langyos tejben cukorral (+ ízlés szerinti édesítővel) felfuttatjuk.

Kb. 55dkg lisztet 2208-458 (60dkg kell összesen) átszitálunk egy tálba.
2 tojást (140-0), 5dkg olvasztott margarinnal (363-0) elkeverünk, ehhez adjuk egy citrom reszelt héját és fél citrom levét (cc. 10-1).

A lisztes, a tojásos margarint és a futtatott élesztőt szépen eldolgozzuk és jó fél, de akár 1 órát meleg helyen kelesztjük.

No, hát több hibám is volt, ha 2 dl tejjel csinálom a tésztát, akkor csak 50dkg liszt kell, de valamiért 3 dl tejet számoltam, ezért kellett még egy kicsi liszt a dagasztáshoz, azért írtam 55dkg lisztet, a maradék 5 dkg liszt pedig a gyúródeszka szórásához kellett nekem.
Így tényleg, becsülettel el van számolva minden!!!

Mikor megkelt a tésztám jó egy ujjnyi vastagra nyújtottam és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggattam.

35db fánkom lett, volt amelyiknek a közepét kiszúrtam, lehet vele bíbelődni.
Sütőpapíros tepsire raktam, még azon is pihent jó 10 percet és utána nyomás a sütőbe.

Sajnos a sütőnk elég hókán süt, ezért kénytelen voltam valami kitalálni...
Vanília cukros tejjel kentem meg a tetejüket, hogy szépen pirulgassanak.

0.5dl tej 25-2,5
1 cs. vaníliás cukor 31-8

Összesen az egész tésztám 3052kcal és 511,5g ch!
35 db fánkom lett, így egy fánk 87,2kcal és 14.6g ch!

Diétás lekvárral, fahéjas Xillit porral, vagy kis light pudinggal meleg szívvel ajánlom.
Nekem nagyon ízlik, pedig szkeptikus voltam vele, de abszolút nem hiányzik a tömény olaj íz és szag sem.



Diétás házi eperlekvárral töltve:


Ez már egy nem diétás verzió, ez a páromnak készült, szilvalekvárral töltve, porcukorral szórva.