2010. június 22., kedd
Nincs cím
Most nincs cím, nem tudok miről írni, vagyis tudok miről írni, mindig tudnék írni, csak éppen címet nem találok a postomnak.
Ma is főztem és méghozzá finomat.
Biztos említettem a dunaújvárosi kiruccanás alkalmával, hogy ettem nagyon finom, karfiolos husit.
Ezt próbáltam koppintani, kisebb-nagyobb sikert arattam, az eredetihez képest kicsit felturboztam az én főztöm.
Elővettem pár szelet husit, lehet baromfi, az a legjobb ugye, de nekem most csak desznyóm volt itthon.
Szóval sovány comb szeleteket szépen kiklopfoltam, befűszereztem (ízlés szerint só, bors, nekem sertés fűszerem volt, azt használtam), majd elővettem a jó öreg teflon serpenyőt és fújtam bele egy csöpp olajat (van fújókám, húrrá, még gazdaságosabban tudom használni az olajat) oszt gyorsan megkapattam rajta a húst.
Oszt rájöttem, hogy ez nem csirke, nem puhul olyan hamar, öntöttem alá egy pici vizet és kis lángon főztem tovább.
Közbe fogtam egy csomag teszkós mirelit karfiolt (a nem mirelit kapaszkodj meg, 500gramm pucolt kafiol rózsa 699ft!!! volt-anyjukat!) és vegetás vízbe megfőztem.
Ha megpuhult egyből kivettem a vegetás vízből, ugyan ne főljön má' szét.
Reszeltem sajtot, nagy lyukú (talán káposzta reszelőnek hívják?) reszelőn, olyan 10-15dkg sajtot reszelhettem.
Aztán eszembe ötlött, hogy valamivel még fel kéne dobni a receptet.
Fogtam egy natúr joghurtot, egy alacsony zsírtartalmú tejfölt és összekavartam, majd megbolondítottam egy kis fűszerrel (lehet kapni krumplifűszert, tejfölös-hagymás-füstölt ízben, én a tejfölösből raktam egy keveset).
No, amikor az összes hozzávaló kész lett, elővettem egy jénai tálat.
Legalulra ment a húsi, megkentem pici fűszeres jughurt-tegföl keverékkel, majd rá a karfiol rózsák, erre ráöntöttem a maradék joghurt-tejfölt és tetejére a reszelt sajt.
Sütőben olyan 20-25 percet lehetett még bent, picit megpirítottam a tetején a sajtot.
Szerintem ezt az ételt lehet körettel és anélkül is enni.
Én natúr ettem, nagyon finom, köretnek egy kis sült krumplit tudnék elképzelni (nah jah, nem diétás kaja bacca meg) vagy egy kis rizst.
Szeretnék képet feltenni róla, remélem lesz rá módom.
Tegnapi torta nagyon hamar elfogyott, sajnos nem tudtam lefotózni.
Ilyen kaját biztos fogok még csinálni, természetesen lehet még lightosítani rajta.
Pl malac husi helyett csirke, pulyka husi jobb, tejfölt elhagyjuk, stb.
A fantázia ránk van bízva, szép napot mindenkinek!
Ma is főztem és méghozzá finomat.
Biztos említettem a dunaújvárosi kiruccanás alkalmával, hogy ettem nagyon finom, karfiolos husit.
Ezt próbáltam koppintani, kisebb-nagyobb sikert arattam, az eredetihez képest kicsit felturboztam az én főztöm.
Elővettem pár szelet husit, lehet baromfi, az a legjobb ugye, de nekem most csak desznyóm volt itthon.
Szóval sovány comb szeleteket szépen kiklopfoltam, befűszereztem (ízlés szerint só, bors, nekem sertés fűszerem volt, azt használtam), majd elővettem a jó öreg teflon serpenyőt és fújtam bele egy csöpp olajat (van fújókám, húrrá, még gazdaságosabban tudom használni az olajat) oszt gyorsan megkapattam rajta a húst.
Oszt rájöttem, hogy ez nem csirke, nem puhul olyan hamar, öntöttem alá egy pici vizet és kis lángon főztem tovább.
Közbe fogtam egy csomag teszkós mirelit karfiolt (a nem mirelit kapaszkodj meg, 500gramm pucolt kafiol rózsa 699ft!!! volt-anyjukat!) és vegetás vízbe megfőztem.
Ha megpuhult egyből kivettem a vegetás vízből, ugyan ne főljön má' szét.
Reszeltem sajtot, nagy lyukú (talán káposzta reszelőnek hívják?) reszelőn, olyan 10-15dkg sajtot reszelhettem.
Aztán eszembe ötlött, hogy valamivel még fel kéne dobni a receptet.
Fogtam egy natúr joghurtot, egy alacsony zsírtartalmú tejfölt és összekavartam, majd megbolondítottam egy kis fűszerrel (lehet kapni krumplifűszert, tejfölös-hagymás-füstölt ízben, én a tejfölösből raktam egy keveset).
No, amikor az összes hozzávaló kész lett, elővettem egy jénai tálat.
Legalulra ment a húsi, megkentem pici fűszeres jughurt-tegföl keverékkel, majd rá a karfiol rózsák, erre ráöntöttem a maradék joghurt-tejfölt és tetejére a reszelt sajt.
Sütőben olyan 20-25 percet lehetett még bent, picit megpirítottam a tetején a sajtot.
Szerintem ezt az ételt lehet körettel és anélkül is enni.
Én natúr ettem, nagyon finom, köretnek egy kis sült krumplit tudnék elképzelni (nah jah, nem diétás kaja bacca meg) vagy egy kis rizst.
Szeretnék képet feltenni róla, remélem lesz rá módom.
Tegnapi torta nagyon hamar elfogyott, sajnos nem tudtam lefotózni.
Ilyen kaját biztos fogok még csinálni, természetesen lehet még lightosítani rajta.
Pl malac husi helyett csirke, pulyka husi jobb, tejfölt elhagyjuk, stb.
A fantázia ránk van bízva, szép napot mindenkinek!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése