2010. október 31., vasárnap

Élek és virulok

Az a nagy helyzet, hogy ez az óra átállítás kissé megzavar.
Hihetetlen álmosság van rajtam és változik az idő is.

Sok intézni valóm van a lakás kapcsán, legtöbb dolgot én intézem, bízom benne hogy sikerrel járunk és újra együtt lesz a szerető családom.
Értük élek, csak ők vannak nekem, életeim...

Diéta, hát hú meg ha...
Szóval tegnap volt egy kis süti, francia krémes, de amúgy tartottam.
Ebédre salátám volt, így bőven belefért és bizony, lehet ilyet is csak mértékkel, nos a mérték megvolt, viszont a mai napom...

Reggel főztem paradicsomlevest, rántásos módon:
-2evőkanál olajban két evőkanál sima lisztet (nem púpos) megpirítottam, felöntöttem vízzel és beleraktam két nagyobb paradicsom püré konzervet,
-sóztam, borsoztam, pici zeller és fél fej hagyma ment még bele plusz cukor helyet folyékony édeske.
Hagytam felforrni és kész is.
Betétnek az elmaradhatatlan betűtészta lett.

Maradt tegnapról pucolt krumpli, azt felkockáztam és megfőztem, finom burgonyás pogácsát készítettem édesanyám receptje után.

Ha mindez még nem lenne elég, előkerült egy csomag disznótoros.
Finom hurka, kolbász volt benne.
Újfajta tepsis krumplit csináltam:
-pár szem krumplit karikára vágtam, két fej hagymát vékonyra szeleteltem uborka szeletelőn, majd 1 fej fokhagymát lereszeltem, összeforgattam őket, sóval, borssal ízesítettem.
Ez került a tepsi aljára, rá a hurka, kolbász.
Leves után ettem belőle, nyammm, pedig sose szerettem az ilyesmit.

Egész napi étrendem számok nélkül:
Reggel 1 kávékámat megittam, 1 kisebb alma, 1 linessa joghurt, 5 db győri keksz-kicsi.
Tízóraira 3 pogit elcsámcsogtam.
Ebédem 1 tányér leves, kb 15dkg krumpli - egy 10 centis hurkadarab és céklasaláta.
Rengeteg vizet iszom, mert kicsit elsóztam a krumplit.
Szerelmetes vagyok. :-)))))))

Vacsorára abonettet tervezek körözöttel.

Nálunk a körözött édes drága mamikám tanítása után juhtúróból készül.
2 rúd 10dkg körözöttet vettem, csomagolt, egyik hiperbe kaptam, 10dkg 229ft volt, kissé drága szerintem.
Körözöttet elkevertem másfél evőkanál margarinnal, pirospaprikával színeztem, borsoztam és őrölt köménnyel bolondítottam meg.
Fél fej hagymát utoljára hagytam, apró kockákra vágtam és legvégül beledolgoztam.
Egy éjszakára hűtőbe raktam, hogy az ízek összeérjenek.
Ha lenne snidling vagy valami zöld fűszer azzal még meg lehetne bolondítani...

Tudni kell, hogy a juhtúró zsíros.
Itt van bővebb infó róla:
http://vitaminbank.hu/turo.php

"A juhtúró nagyon erős, csípős szagú és ízű, sárgásfehér színű termék, melynek fogyasztását sokan elutasítják. Az igazi juhtúró a Szlovákia területén készülő Brindza."

Fontos tudni, hogy 100gramm juhtúróban 400mg kalcium van!

...viszont kcal tartalma magas: 197kcal/100gr.

Lehet kicsit lepihenek mert majd leragad a szemem.
Pusz mindenkinek!

Jah holnapi naptól rettegek: temetőjárat és után pofavizit párom nagymamájánál, aki egy éve nem bírja felfogni hogy diétázom, tudjátok, a cukros néni, aki szerint én soha az életbe nem fogok lefogyni...
...no, holnap megpróbál majd megtömni: sült kacsával, zsíros rizzsel, mákos-diós kaláccsal...

...már előre látom:
EGYÉL MÁR, EGYÉL MÁR!
Ááááááá!

0 megjegyzés: