2010. december 28., kedd

Pár gondolat

Kaptam egy kedves hozzászólást moccaffee-tól:

"Én annyira csodállak! 38-as méret??? Istenem, de jó lenne! Évek óta gyúrok rá, de hiába sportolok és diétázom, időnként elkap a roham és akkor nincs pardon... Ezért nem tudok 42-es méret alá menni. És már most elegem van a fogyókúrákból. 10 éve mást se csinálok! :S"

Első körben köszönöm, hogy időt szakítasz a naplómra és olvasol!
Másodszor, van a kommentedben egy szó, amit gyűlölök, megannyi nő gyűlölheti azt a szót, engem mellesleg még a hideg is kiráz tőle.
Ez a szó nem más, mint a: FOGYÓKÚRA!

Van egy mondás, miszerint ne fogyókúrázz, válts életmódot!

Hidd el, van benne valami.

Amikor tudatosult bennem, hogy fogynom kell, azt sem tudtam hol kezdjem és egyfolytában az a szó visszhangzott a fejemben, hogy fogyókúra, fogyókúra, fogyókúra, fogyókúra, ááááááá!
A végén már bőgtem, zokogtam minden bajom volt, én nem akartam fogyókúrázni.
A fogyókúra nekem egyenlő a lemondásokkal.
Lemondani olyan ételekről, falatokról, amik számomra csábítóak, finomak.
Éppen ezért kezdtem el kutatni egy olyan "valami" iránt aminek köszönhetően finomakat ehetek és még fogyok is.
Így találtam rá két számomra új dologra, számomra két új fogalomra:
1. életmódváltás,
2. kalória és szénhidrát számolás.

Persze ebből nem azt akarom kihozni, hogy te is ezeket csináld, de biztos vagyok benne, hogy ha az étkezési szokásaidat megtudod "reformálni" és ha mellette még sportolsz is, bizony búcsút inthetsz negyvenketteskének.

Én híresen lusta vagyok, nekem a mozgás kimerül a sétálásban, amik néha jó nagyok tudnak lenni.
Sajnos a rendszeres testmozgást még nem szerettem meg éppen ezért a legkevesebb (orvosi felügyelet nélküli) 1200kcal és 150g ch-t választottam (ez alatti tápanyagbevitelt jobb ha orvos felügyeli, én így tudom).
(Aki sportol annak magasabb értékeket szoktak javasolni, egy 1500-180g-os étrendbe nagyon sok finomság belefér!!!)
Ezen értékeket betartva (mozgás nélkül) heti fél és egy kg fogyást tudok, tudtam elérni.
Ötven egynéhány kg lefogyása után ugyan jelentősen lelassult a fogyásom, de nem adjuk fel. :-)

Egy szónak száz a vége, próbálj meg odafigyelni az étkezésre, nézz utána mik azok az ételek amiknek a bevitelét jobb ha csökkented (nem muszáj lemondani róluk), milyen új konyhatechnológiákat tudsz elsajátítani, amiknek köszönhetően egészségesebb ételeket tudsz készíteni.
Sokszor elég ha zsírszegény tejtermékeket választunk, 1.5%os tejet iszunk, 10-12%os tejfölt használunk, csökkentett zsírtartalmú sajtot eszünk, szalámikból is azokat válasszuk amik színtiszta húsból készülnek, kevesebb kenyeret, zsömlét eszünk (kettő helyett reggelire csak egyet eszünk) és így tovább.

Kitartást kívánok neked és ints be negyvenketteskének!!!

2 megjegyzés:

moccaffee írta...

:) Az a helyzet, hogy kívülről tudom minden étel kalóriatartalmát, mindent tudok mindenféle módszerről, konyhatechnológiáról 15 éves korom óta. Amíg sok súlyfelesleg volt rajtam könnyen fogytam én is. És én sportolok, és nagyon sok olyan ételt nem eszem, amit a "normális" emberek igen. Amivel én küszködöm, az a jojó effektus, amit szeretnék leküzdeni. És nekem ezzel a számolgatóssal nem sikerült, mert éhes voltam és úgy nem lehet edzeni. Én pont azt szeretném, ha nem forogna minden gondolatom a számok és százalékok körül. Mert az nem egészséges sajnos. Hozzáteszem, hogy én 184 cm magas vagyok és ehhez ELVILEG a 42-es méret nem annyira gáz, de akkor is... És akkor is csodállak, mert én képtelen voltam huzamosabb ideig türtőztetni magam... :) Hajrá!

GreenTea írta...

Szia moccaffee,

így már értem.
Nem kioktatni akartalak, meg nem is az észt osztani, csak gondoltam hátha...
Nem tudom mi hatásos a jojo ellen sajnos, de egy tuti, ne add fel!
Nem akarok közhelyeket írni, de semmi sem lehetetlen.
A tested te ismered igazán, bízom benne, hogy megtalálod a magad nagyszerű módszerét amivel tartós eredményeket tudsz elérni!
Kitartás!