2010. november 28., vasárnap
Kaja kaja hátán
Nem zibi-zabi volt, hanem pótlom az étrendem, a tegnapi és mai napom jön:
Reggeli:
1 kávé 50-5
2 db győri édes jó reggelt keksz, müzlis 112-17
1 linessa joghurt 105-17
Össz:267-39
10órai:
1 alma 60-14
Ebéd:
Karfiol leves 200-20
Ebéd2:
Fél adag wellness karfiol 200-15 (inkább több)
Uzsi1:
1 müzli 115-20
Eddig:575-69
Vacsora:
1 alma 60-14
4 abonett 60-13
körözött 90-4
retek 30-3
Össz:240-34
1082-142 egész napi adagom!
Mai napom:
Reggelim:
1 kávé 50-5
2 db győri édes jó reggelt keksz, müzlis 112-17
1 linessa joghurt 105-17
Össz:267-39
10órai nyista.
Ebéd:
karfiol leves 200-20
6 dkg tészta durum 228-45
egy adag barnamártásos sovány sertés karaj 250-0
Össz:678-65 (durva...)
Uzsonna nyista.
Vacsora:
fél adag körözött (elfogyott) 50-2
4 sz abonett 60-13
1 kivi 55-11
1 narancs 41-8
Össz:206-34
1151kcal és 138g ch az egész napi adagom.
Amikor kiszámoltam az ebédet megijedtem, aztán felszusszantam mert tudtam hogy a tízóraival és a uzsonna elhagyásával kompenzálom.
Pár szó a barna mártásról, ami nem igazi barna mártás.
Nagyon finom étel, amit nagyon jól le lehet lightosítani.
Sajnos a hozzávaló jó köret megtalálása nehéz, mert vagy tésztával vagy krokettel a legjobb.
Sajnos a krokett igazi kalória bomba, így hanyagoljuk, de tésztával csúcs szuper étel és jól beilleszthető az étrendbe.
Pár szó a húsról:
Eredeti recept alapján marha hússal írják, de mi azt ált. lecseréljük, a legjobb a sovány, színhús karaj, szeletelve.
Gondolom csirkével is lehet bár azzal még nem próbáltuk.
Semmi más dolgunk nincs, mint a hús felszeletelni, lisztbe forgatni és olajban gyorsan megkapatni.
Ha teflonba csináljuk kevés olajjal nem lesz gond.
Vegyük ki a hús, tegyük félre.
Az maradék olajra (max 1-2 esetleg 3 evőkanál olajat használjunk) még szükség lesz.
Pucoljunk meg 2-3 répát, egy gyökeret, kis zellert, zellerszálat, kis petrezselyem levelet.
A zöldségeket aprítsuk, negyedeljük fel és az olajban kicsit pirítsuk meg, majd fűszerezzük, só-bors-pár levél babér-egész bors 5-6db, esetleg vegeta.
Öntsük fel vízzel egy kis konzerv paradicsompürét tegyünk bele, majd rakjuk vissza bele a húst és főzzük őket puhára.
Ha megpuhult minden vegyük kis a húst, a babért és az egész borsokat, majd turmixoljuk vagy passzírozzuk át az egészet.
1 evőkanál pirított liszttel pedig sűrítsük be a mártásunkat, vissza bele a hús és kész.
Kép nincs, de majd lesz.
Most rohanok tova!
Pussz mindenkinek.
Reggeli:
1 kávé 50-5
2 db győri édes jó reggelt keksz, müzlis 112-17
1 linessa joghurt 105-17
Össz:267-39
10órai:
1 alma 60-14
Ebéd:
Karfiol leves 200-20
Ebéd2:
Fél adag wellness karfiol 200-15 (inkább több)
Uzsi1:
1 müzli 115-20
Eddig:575-69
Vacsora:
1 alma 60-14
4 abonett 60-13
körözött 90-4
retek 30-3
Össz:240-34
1082-142 egész napi adagom!
Mai napom:
Reggelim:
1 kávé 50-5
2 db győri édes jó reggelt keksz, müzlis 112-17
1 linessa joghurt 105-17
Össz:267-39
10órai nyista.
Ebéd:
karfiol leves 200-20
6 dkg tészta durum 228-45
egy adag barnamártásos sovány sertés karaj 250-0
Össz:678-65 (durva...)
Uzsonna nyista.
Vacsora:
fél adag körözött (elfogyott) 50-2
4 sz abonett 60-13
1 kivi 55-11
1 narancs 41-8
Össz:206-34
1151kcal és 138g ch az egész napi adagom.
Amikor kiszámoltam az ebédet megijedtem, aztán felszusszantam mert tudtam hogy a tízóraival és a uzsonna elhagyásával kompenzálom.
Pár szó a barna mártásról, ami nem igazi barna mártás.
Nagyon finom étel, amit nagyon jól le lehet lightosítani.
Sajnos a hozzávaló jó köret megtalálása nehéz, mert vagy tésztával vagy krokettel a legjobb.
Sajnos a krokett igazi kalória bomba, így hanyagoljuk, de tésztával csúcs szuper étel és jól beilleszthető az étrendbe.
Pár szó a húsról:
Eredeti recept alapján marha hússal írják, de mi azt ált. lecseréljük, a legjobb a sovány, színhús karaj, szeletelve.
Gondolom csirkével is lehet bár azzal még nem próbáltuk.
Semmi más dolgunk nincs, mint a hús felszeletelni, lisztbe forgatni és olajban gyorsan megkapatni.
Ha teflonba csináljuk kevés olajjal nem lesz gond.
Vegyük ki a hús, tegyük félre.
Az maradék olajra (max 1-2 esetleg 3 evőkanál olajat használjunk) még szükség lesz.
Pucoljunk meg 2-3 répát, egy gyökeret, kis zellert, zellerszálat, kis petrezselyem levelet.
A zöldségeket aprítsuk, negyedeljük fel és az olajban kicsit pirítsuk meg, majd fűszerezzük, só-bors-pár levél babér-egész bors 5-6db, esetleg vegeta.
Öntsük fel vízzel egy kis konzerv paradicsompürét tegyünk bele, majd rakjuk vissza bele a húst és főzzük őket puhára.
Ha megpuhult minden vegyük kis a húst, a babért és az egész borsokat, majd turmixoljuk vagy passzírozzuk át az egészet.
1 evőkanál pirított liszttel pedig sűrítsük be a mártásunkat, vissza bele a hús és kész.
Kép nincs, de majd lesz.
Most rohanok tova!
Pussz mindenkinek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése