2011. június 25., szombat
RECEPTAJÁNLÓ: Különleges husi
Itt vagyok, ragyogok, hoztam egy fincsi receptet, eredeti változat párom édesanyjáé, én csak az olaj mennyiségét csökkentettem le.
Hozzávalók a szószhoz:
20dkg hagyma 80-16
6 gerezd fokhagyma (20gr) 30-5
450gr kefír (3%os, Spar) 248-18
140gr paradicsompüré 30-6
1 kiskanál piros arany krém 15-3
(+ eredeti recept 1dl olaj, de ezt még ne számold 900-0)
Ö:403-48
Ennek a szósznak a harmadát vettem a kis jénaimba 135kcal-16g ch!
Fűszerek: vegeta (emiatt nem kell bele só), őrölt bors és majoranna ízlés szerint.
Hús kiválasztása: Eredeti recept bőrös csirkehúst ír, mi sose csináltuk így, hanem csirke mellet használtunk fel, csont és bőr nélkül szeletelve, srácoknak vagy sovány sertés combot vagy karajt.
Én a harmad adagomba 9 szelet, 32dkg sovány karajszeleteket raktam: 522-1.
Mint írtam az eredeti recept 1dl olajat ír, én az adagomba 1 ek olajat raktam, +90kcal és 0g ch, a többi, az ment a nagy jénaiba és abba raktam az 1dl olajat, így tudtam egy cseppet "lelightosítani".
Még egyszer, gyorsan, érthetőbben:
Tehát, a fenti szósznak a harmadát vettem:135-16, ehhez adtam az egy evőkanál olajat, 225-16.
Sovány karajt szeleteket raktam bele, 9 szelet, 32dkg: 522-1!
Egész adag kalória és ch tartalma: 747-17!
3 napra szeretném beosztani (szomb-vas-hétfő, nap 3-3-3 szelet husi), így egy adag:249-6!
Köretnek rizst és sültkrumplit ajánlok, de jó mellé a püré is.
Nekem Spar gazdaságos püréporom van, az pedig számokban a következő:
(Sárga doboz, Spar Kartoffel Püree)
100gr termékben 65kcal-11,3g ch van.
2 csomag van benne, egyenként 115gr, így egy csomag 75kcal-13g ch (ez négy adaghoz elegendő).
Egy csomagot fél liter vízhez és 2 és fél dl tejhez kell adni (vizet felforraljuk + csipet só, levesszük a tűzről, hideg tejet adunk hozzá és a port elkeverjük, állni hagyjuk).
Én múltkor fél csomag, 58gr port csináltam meg.
Most is ennyit csinálok meg, por értéke: 38kcal-6,5g ch.
Vizet nem kell számolni, a tej (1,5%-os), 125ml: 62kcal-6g ch.
Egész adag: 100kcal és 12,5g ch, de ritkán rakok bele egy mokkáskanál (5-6gramm) margarint is (+20-25kcal, ch nyista).
Ja igen, és valamikor ennek az adagnak a felét eszem meg, most majd meglátom hogy esik.
Savanyúságnak bármi megteszi, itthon van cékla és csemege uborka is, mindkettő édesítőszeres, így a cukorra megint nincs gondom.
A cékla házi, én termesztettem, az uborka gyári. :-)
Ó, a legfontosabb, az elkészítés:
Hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát reszeljük, előveszünk egy nagy tálat, jénait ha lehet és abba keverjük össze a kefírt, a hagymákat, a paradicsompürét, fűszereket, olajat.
A husit ebbe a szószba tesszük és ha van időnk egy éjszakát hűtőben pácoljuk (mi már csináltuk úgy hogy nem pácoltuk egy éjszakát, csak simán bekevertük és egyből a sütőbe ment, úgy sem volt rossz).
Másnap semmi dolgunk, simán bevágjuk a sütőbe!
Könnyű, gyors, karcsúsító!
Képet majd hozok, most megyek krumplit pucolni!
Hozzávalók a szószhoz:
20dkg hagyma 80-16
6 gerezd fokhagyma (20gr) 30-5
450gr kefír (3%os, Spar) 248-18
140gr paradicsompüré 30-6
1 kiskanál piros arany krém 15-3
(+ eredeti recept 1dl olaj, de ezt még ne számold 900-0)
Ö:403-48
Ennek a szósznak a harmadát vettem a kis jénaimba 135kcal-16g ch!
Fűszerek: vegeta (emiatt nem kell bele só), őrölt bors és majoranna ízlés szerint.
Hús kiválasztása: Eredeti recept bőrös csirkehúst ír, mi sose csináltuk így, hanem csirke mellet használtunk fel, csont és bőr nélkül szeletelve, srácoknak vagy sovány sertés combot vagy karajt.
Én a harmad adagomba 9 szelet, 32dkg sovány karajszeleteket raktam: 522-1.
Mint írtam az eredeti recept 1dl olajat ír, én az adagomba 1 ek olajat raktam, +90kcal és 0g ch, a többi, az ment a nagy jénaiba és abba raktam az 1dl olajat, így tudtam egy cseppet "lelightosítani".
Még egyszer, gyorsan, érthetőbben:
Tehát, a fenti szósznak a harmadát vettem:135-16, ehhez adtam az egy evőkanál olajat, 225-16.
Sovány karajt szeleteket raktam bele, 9 szelet, 32dkg: 522-1!
Egész adag kalória és ch tartalma: 747-17!
3 napra szeretném beosztani (szomb-vas-hétfő, nap 3-3-3 szelet husi), így egy adag:249-6!
Köretnek rizst és sültkrumplit ajánlok, de jó mellé a püré is.
Nekem Spar gazdaságos püréporom van, az pedig számokban a következő:
(Sárga doboz, Spar Kartoffel Püree)
100gr termékben 65kcal-11,3g ch van.
2 csomag van benne, egyenként 115gr, így egy csomag 75kcal-13g ch (ez négy adaghoz elegendő).
Egy csomagot fél liter vízhez és 2 és fél dl tejhez kell adni (vizet felforraljuk + csipet só, levesszük a tűzről, hideg tejet adunk hozzá és a port elkeverjük, állni hagyjuk).
Én múltkor fél csomag, 58gr port csináltam meg.
Most is ennyit csinálok meg, por értéke: 38kcal-6,5g ch.
Vizet nem kell számolni, a tej (1,5%-os), 125ml: 62kcal-6g ch.
Egész adag: 100kcal és 12,5g ch, de ritkán rakok bele egy mokkáskanál (5-6gramm) margarint is (+20-25kcal, ch nyista).
Ja igen, és valamikor ennek az adagnak a felét eszem meg, most majd meglátom hogy esik.
Savanyúságnak bármi megteszi, itthon van cékla és csemege uborka is, mindkettő édesítőszeres, így a cukorra megint nincs gondom.
A cékla házi, én termesztettem, az uborka gyári. :-)
Ó, a legfontosabb, az elkészítés:
Hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát reszeljük, előveszünk egy nagy tálat, jénait ha lehet és abba keverjük össze a kefírt, a hagymákat, a paradicsompürét, fűszereket, olajat.
A husit ebbe a szószba tesszük és ha van időnk egy éjszakát hűtőben pácoljuk (mi már csináltuk úgy hogy nem pácoltuk egy éjszakát, csak simán bekevertük és egyből a sütőbe ment, úgy sem volt rossz).
Másnap semmi dolgunk, simán bevágjuk a sütőbe!
Könnyű, gyors, karcsúsító!
Képet majd hozok, most megyek krumplit pucolni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Én biztos, hogy kipróbálom, főleg igy hogy leírtad, hogyan lehet lightosítani.:)
Tavaly október óta vagyok csendes olvasód. Nagyon sokszor kezdtem el neked írni, de mindannyiszor kiradíroztam, hiszenhogy jövök én ahhoz, hogy tanácsokat osztogassak(az emberi butaság legyőzéséhez) neked.! Hiszen mérhetetlenül tisztellek. A kitartásodért a harcodért kitartásodért. figyelemmel kísérlek továbbra is, hiszen magyon sokat tanultam eddig is és úgyhiszem te adsz nekem erőt ahhoz hogy belevágjak, legalább is távolról kövessselek. tisztelettel:Andi
Nagyon tetszik ez a recept! Mindenképpen elkészítem majd valamikor jövő héten :) Majd beszámolok róla, hogy milyen lett :)
Megjegyzés küldése